Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ


«Το χωριό μας»


Η Πολυκάρπη είναι ένα πολύ όμορφο χωριό, με πολλά αξιοθέατα όπως η λίμνη μας, το πανέμορφο σχολείο μας με την μεγάλη αυλή του και η αποβάθρα όπου μπορείς να κάνεις μια ωραία και χαλαρωτική βόλτα.
  Επίσης το χωριό μας είναι ιδιαίτερα εύφορο. Οι περισσότεροι καρποί είναι τα φασόλια, τα μήλα και οι ντομάτες.

                    
                   « Το σχολείο μας»

Το σχολείο μας είναι 6/Θ, αρκετά μεγάλο, με μια πανέμορφη αυλή που υπάρχουν πολλά λουλούδια και δέντρα. Οι αίθουσες είναι πολλές και μπορούμε να περάσουμε ευχάριστες ώρες. Είμαστε στεναχωρημένοι που θα αφήσουμε αυτό το σχολείο και θα πάμε στο γυμνάσιο.
                     «Τα έθιμά μας»

Τα έθιμα είναι πολλά στην Πολυκάρπη όπως η γιορτή του Μήλου και της Ντομάτας, την Πρωτοχρονιά που οι παρέες γυρνάν και λένε τα κάλαντα στο κάθε σπίτι, τα παιδιά που γυρνάνε στους Βασίληδες ντυμένοι καρναβάλια, τα παιδιά που μαζεύουν ξύλα για τις Μπουμπούνες και την γιορτή του Αγίου Αθανασίου όπου κάνουν γλέντι.
             « Η γιορτή του μήλου»

Η γιορτή του Μήλου είναι μια πολύ ωραία γιορτή όπου μπορείς να διασκεδάσεις και να περάσεις πολύ ευχάριστα. Επίσης υπάρχουν πολλά χορευτικά συγκροτήματα και ψησταριές με διάφορα κρεατικά που είναι πεντανόστιμα.
               
                   « Η Πρωτοχρονιά »

Την Πρωτοχρονιά στο χωριό μας περνάμε πολύ ωραία! Περνάν οι παρέες με τα όργανα και στο κάθε σπίτι λένε από ένα τραγούδι που ταιριάζει στους νοικοκύρηδες. Μετά πάνε στα καφενεία και στις ψαροταβέρνες όπου χορεύουν. Στην γιορτή του Αγίου Βασιλείου ντύνονται καρναβάλια τα παιδιά και πηγαίνουν στους Βασίληδες.

             « Οι Μπουμπούνες »

Στις μικρές αποκριές τα μεγαλύτερα παιδιά μια εβδομάδα  πιο πριν προετοιμάζονται και μαζεύουν ξύλα για τις μπουμπούνες.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου